×
Matrícula tancada

Màster de Formació Permanent en
Psicoteràpia Psicoanalítica

La formació que dona més eines per entendre els pacients i poder-los ajudar

18ª Edició

Estructura modular

Aquest curs forma part d'un programa que inclou la possibilitat de matricular-se de manera independent a les titulacions següents:

    • Màster de Formació Permanent-Psicoteràpia Psicoanalítica

      • Psicoanàlisi contemporani generat per M. Klein. Nous models d'aplicació clínica
      • Tècnica de la psicoteràpia psicoanalítca en nens, adolescents i aduts. Conceptes teòrics
      • Psicopatologia de nens, adolescents i adults
      • Optativa 1. Pràctiques externes I o Supervisions individuals del treball clínic I
      • Psicoanàlisi contemporani generat per S.Freud. Nous models d'aplicació clínica
      • Tècnica de les entrevistes diagnòstiques en nens, adolescents i adults. Conceptes psicoanalítics
      • Característiques biopsicosocials de cada període evolutiu. Psicopatologia més freqüent de cada etapa
      • Introducció a la teoria psicoanalítica del vincle afectiu
      • Supervisió d'entrevistes diagnòstiques, realitzada en grup
      • Optativa 2. Pràctiques externes II o Supervisions individuals del treball clínic II
      • Treball final de màster

Pla d'estudis Desplegar temari

  • Psicopatologia de nens, adolescents i adults
    6 ECTS

    Descripció i comprensió de la psicopatologia en els diferents models teòrics dels trastorns psíquics en la infància, adolescència i adultesa. Aprendre a diferenciar les diferents estructures de la personalitat, la simptomatologia i els mecanismes de defensa. Recorregut dels diferents trastorns mentals: neurosi, psicosi, trastorn límit de la personalitat i altres trastorns de la personalitat.

  • Psicoanàlisi contemporani generat per S.Freud. Nous models d'aplicació clínica
    6 ECTS

    Conèixer el pensament psicoanalític contemporani generat per S. Freud. Adquirir els nous models d’observació, metodologia i aplicació clínica de les transformacions que han fet els autors actuals (Psicoanàlisi Relacional) en desenvolupar la seva obra. Conèixer casos clínics de S. Freud i aprendre'n els conceptes teòrics i tècnics fonamentals. Aplicacions clíniques dels casos presentats pels mateixos alumnes o pel docent. 

  • Introducció a la teoria psicoanalítica del vincle afectiu
    3 ECTS

    D'una banda, introduir l'alumne a la teoria desenvolupada per John Bowlby, psiquiatra i psicoanalista britànic i, de l’altra, veure l'aplicació clínica que té aquesta teoria en relació amb els desordres afectius i la psicopatologia.
    La teoria de l'aferrament (attachment), dins un marc psicoanalític, incorpora la perspectiva etològica, la cibernètica i la psicobiologia del desenvolupament. Aquesta teoria ha rebut influències importants; des dels estudis de Mary Ainsworth sobre els patrons de vincle afectiu durant la infantesa i les competències maternes, passant per la contribució de Mary Main i Judith Solomon sobre el vincle desorganitzat i l’anàlisi del sistema del vincle afectiu a l’edat adulta, fins arribar a desenvolupar un cos d’estudis científics de la mà d’autors contemporanis tan significatius com Allan Shore, Collowyn Trevarthen, Peter Fonagy o Daniel Stern, entre d'altres. Els alumnes presentaran casos clínics. El docent estimularà la lliure associació per a la construcció d'hipòtesis del material presentat pels alumnes.

  • Treball final de màster
    6 ECTS

    Descripció:

    El Treball Final de Màster (TFM) és la darrera etapa de la formació del Màster de Formació Permanent en Psicoteràpia Psicoanalítica. En aquest sentit, s'espera que l'estudiant pugui posar en pràctica les competències pròpies d'aquesta orientació psicoterapèutica.
    Per a matricular-se del TFM cal haver superat els mòduls o assignatures que componen aquest Màster o, almenys, que no en resti cap per matricular. Per iniciar un projecte de final de Màster l'estudiant ha de consensuar amb el seu tutor/a la línia i modalitat de treball que vol portar a terme i fer una bona planificació en relació amb la temporalització i execució del seu treball.
    La matrícula del TFM s'ha de realitzar entre el mes de setembre i octubre corresponent al darrer curs del Màster.

    Continguts i Desenvolupament del TFM

    El tipus de treball de Màster que es pot realitzar contempla 3 modalitats: A- Un treball de recerca bàsic (que pot ser de revisió bibliogràfica) B- Un projecte d'intervenció professional C- Estudi de Cas Com a variant excepcional el projecte del TFM podria prendre la forma d'un article teòric publicable en una revista de l'àmbit psicoanalític.

    Avaluació del TFM

    El TFM se supera a partir d'una avaluació continuada. L'alumne tindrà tutories orientatives, guiatge i supervisió al llarg del mòdul. La tutora i supervisora ajudarà l'estudiant a fer compatible la proposta que presenti amb la realitat objectiva de manera que sigui factible fer el treball al llarg d'un curs acadèmic.L'entrega de la memòria del TFM en el format escollit es realitzarà durant el mes de juny del curs matriculat. Equival a nou mesos de treball supervisat.Es concedirà una única pròrroga per a dipositar el treball durant el mes de setembre. En cas de no dipositar la memòria en cap de les dues dates d'entrega, l'alumne haurà de tornar a matricular-se de l'assignatura.

Titulació

Màster de Formació Permanent en Psicoteràpia Psicoanalítica per la Universitat de Girona*

* No inclou la taxa d'expedició del títol de la UdG

Nota: qui no disposi de títol universitari previ, tindrà dret a rebre, amb les mateixes condicions, un certificat d’assistència lliurat per la Fundació UdG: Innovació i Formació.
eventis